Nye indlæg

Rød sejr i vanvittigt topdrama

Skrevet af HBR
09-05-2015 18:30
I et vanvittigt topdrama hjemme på Gillested Park, sejrede B1909 med vitale 2-1 over DS-duksen fra Ledøje/Smørum, og spillede sig dermed tilbage i oprykningskampen.

De røde værter var klart bedst i første halvleg, hvor holdet endelig viste noget af det spil, som har kendetegnet mandskabet gennem flere sæsoner. Der var energi og opfindsomhed, og samtidig flød pasningerne. Og selvom gæsterne fra Ledøje/Smørum også ville lege med, og i kampens indledning pressede hjemmeholdet højt oppe på banen, så var det ganske fortjent, at Edo bragte de røde i front, omkring midtvejs i første periode.

Junior Gensø måtte melde forfald kort inden kick off, hvilket måske var et forvarsel om den række af uheld, som forfulgte værterne i hele kampen. Gensøs sene afbud betød at nierne kun havde to mand på bænken, ifølge holdkortet, hvilket i øvrigt gav anledning til store protester fra det røde trænerteam, som bebrejdede dagens dommer, at man ikke kunne få en ekstra mand som udskifter. Andreas Bebe trippede således i kulissen, men blev nægtet deltagelse af manden i sort.

Utilfredsheden med dommeren fortsatte gennem hele kampen, men kulminerede midtvejs i første halvleg. B1909's assistenttræner, Rasmus Finsen, blev bortvist, efter flere verbale udbrud mod manden med fløjten. Berettiget kritik eller ej, Finsen måtte forlade bænken.

Bedst som supporterne ventede en rød pauseføring, lukkede B1909 de sjællandske gæster tilbage i kampen. Ud af ingenting kiksede kommunikationen foran keeper Gjørtsvang, og så kunne Niki Wulff let sende udligningen i kassen. Kort efter måtte Edo lade sig udskifte med en skade, og optimismen ved sidebyttet var afløst af bekymrede miner.

Ledøje/Smørum trak sig længere tilbage i 2. halvleg, hvilket gav de røde mere spil. Angrebene bølgede frem, men uden de store chancer. Dog blev Burana Saenkham nedlagt i det ulovlige felt i halvlegens indledning, men dommeren valgte at vinke afværgende for det ellers klokkeklare straffespark.

Modgangen nåede nye højder i det 65. minut. Christian Gjørtsvang lagde sig ned i målfeltet, og efter en kort behandling, måtte han lade sig udskifte. Den decimerede røde bænk havde ikke en reservemålmand, og så måtte midterforsvaren, Rasmus Mariager, på kassen. Jacob Rasmussen kom ind i stedet for Gjørtsvang. Dermed var begge røde indskiftningsmuligheder foretaget, begge gange på grund af skader.

Stillingen var på dette tidspunkt fortsat 1-1, og B1909 var nu uden målmand, det vanlige midterforsvar og uden en rigtig angriber. René Sehested havde erstattet Edo før pausen, men han gør sig bedst på kanterne. Uafgjort ville være ubrugeligt for nierne, som dermed var pisket frem til en sejr, uanset de nærmest umulige odds.

Morten Rasmussens tropper nærmest åd sig selv i de sidste 25 minutter, hvor der blev arbejdet stenhårdt. Genkomne Jesper Luth havde ikke luft til 90 minutter, men måtte blive på banen, da der ikke kunne skiftes yderligere. Spillerne fightede så det var en fryd, og pressede et frustreret tophold baglæns.

Fem minutter før tid kom belønningen. Jacob Rasmussen faldt til jorden i feltet, og efter massive protester fra de særdeles aktive supportere, pegede dommeren på pletten. Straffespark! Jacob Mouritsen blev sat til at sparke, selvom han missede sit seneste forsøg mod Næstved. Gillested Park dirrede af spænding. Heldigvis var Mou kølig, og sendte læderet i mål. 2-1 til nierne, og rød ekstase i Vollsmose.

Fangruppen sang uafbrudt i de resterende ti minutter, da dommeren valgte at lægge hele seks minutter til. Sang, trommehvirvel og nervøsitet på lægterne, og den sidste kraftanstrengelse inde på banen. Men efter 96 minutter kom forløsningen. B1909 besejrede Ledøje/Smørum med fortjente 2-1, trods modgang på alle parametre. Men viljen og sammenholdet vandt over modgangen, og de røde er tilbage i kampen om oprykning til 2. division.

B1909 - Ledøje/Smørum               2 - 1      (1 - 1)