Nye indlæg

Norsk sejr i Dalum

Skrevet af HBR
23-04-2014 21:25
B1909 led sæsonens blot andet nederlag, da Dalum trak det længste strå i onsdagens topopgør, og sejrede med 3-1.

Hjemme på Dalum Stadion startede værterne bedst, og pressede fint på i kampens indledning. B1909 virkede derimod nervøse og passive, særligt i de bagerste rækker. Helt logisk kom Dalum derfor foran, efter en del tilfældigheder foran niernes mål.

Efter scoringen trak hjemmeholdet sig tilbage, og overlod initiativet til B1909. Dalum stod gennem hele kampen solidt og meget kompakt, og satsede alene på omstillinger, når gæsterne smed bolden på vætternes banehalvdel. Alligevel kom B1909 frem til et par fine tilbud før pausen, hvoraf Mathias Munk nok burde have udlignet på det ene, da han pludselig var fri til hovedstød foran Dalums mål.

Morten Rasmussens tropper kom omvendt stærkt ud til anden omgang, og pressede Dalum helt i bund i de første minutter. Og fuldt fortjent gav den røde satsning bonus, da Nicolas Jørgensen satte sidste fod på et flot angreb. 1-1 med 40 minutter igen.

Resten af kampen blev med B1909 i massiv boldkontrol, og med Dalum stående langt tilbage på egen halvdel. Norske Egil 'Drillo' Olsen ville have været stolt over hjemmeholdets taktiske formåen, som næppe er set bedre udført, siden Norge i sin tid besejrede Brasillien ved et VM. Overfor muren på Dalumvej, vidste B1909 reelt ikke, hvordan holdet kunne spille sig igennem.

Dalum var til gengæld uhyre effektive, når de slog kontra mod Gjørtsvangs mål. Dette gav pote ti minutter inde i anden halvleg, hvor topscorer Jacob Eigaard bragte værterne på 2-1. Igen var B1909 forbløffende passive, og Eigaard fik derfor lov til at tæmme bolden med ryggen mod mål, tippe den til sig selv, for derefter at saksesparke den i nettet. Den slags tid og plads skal man ikke give ham!

I slutfasen øgede B1909 presset, men trods store chancer til specielt Edo, så ville bolden ikke i mål. Derfor måtte det også være kampens logik, at Dalum slukkede og lukkede i den anden ende, igen i en situation, hvor gæsterne virkede alt for passive.

Med nederlaget fører B1909 dog fortsat Albaniserien, men forspringet er nu nede på blot ét enkelt point til Dalum, såfremt de formår at vinde den kamp, som de har spillet mindre end de røde.

Dalum IF - B1909   3 - 1  (1 - 0)