Under 'Om fanklubben' finder du lidt historisk baggrund, for B.1909 SUPPORT's opstart, fra 1996 og i årene efter.
 
'Årets Supporter' og 'Årets Profil' giver dig et overblik over de personer, som fanklubben har hædret for deres indsats på- og udenfor banen.
 
'Vedtægter' indeholder fanklubbens lovsamling, som danner rammerne for foreningens arbejde.
 
'Lokalafdelinger' giver et overblik over røde fællesskaber rundt om i Danmark.

Om fanklubben

Om B.1909 SUPPORT

B.1909 SUPPORT’s tilblivelse

Af præsident Henning Brandt Rasmussen

B.1909’s officielle fanklub hedder B.1909 SUPPORT .

Idéen til at danne en fanklub opstod blandt nogle unge mennesker i Birkeparken i det nordøstlige hjørne af Odense, Vollsmose, i foråret 1996. Initiativtagerne, brødrene Lars Hansen og Bo Boytang samt Henrik Brandt Rasmussen boede alle i den samme opgang i Birkeparken, og var alle ”røde”. De syntes, at B.1909 manglede en organiseret opbakning til holdet i kampene i 1. division.

Turneringen 1995/96 sluttede i sommeren 1996 med nedrykning fra 1. division, så det var tid at samle de røde sjæle og forene kræfterne med støtte til holdet. Initiativtagerne indkaldte til møde primo juni 1996 for at stifte en fanklub. En snes interesserede var mødt op for at høre om projektet. Der var en positiv debat og initiativtagerne var klar med en bestyrelse. Der var dog ikke nedskrevet noget regelsæt om formål, valg og valgperioder m.v. Mødet endte med, at der blev nedsat et udvalg. Udvalget skulle udarbejde et udkast til vedtægter, som skulle forelægges til en egentlig stiftende generalforsamling. Udvalget bestod af Bo Boytang, Lars Hansen, Henrik Brandt Rasmussen, Karl Andersen, Peter Andersen og Henning Brandt Rasmussen.

Den stiftende generalforsamling blev afholdt den 29. august 1996. Vedtægterne blev vedtaget og fanklubben blev dannet. Foreningen fik navnet B.1909 SUPPORT. Der blev valgt et præsidium (bestyrelse). Formanden for Vedtægtsudvalget Henning Brandt Rasmussen blev valgt, som foreningens første præsident. Den øvrige bestyrelse bestod af vicepræsident Karl Andersen, kasserer Lars Hansen, Bo Boytang og sekretær Henrik Brandt Rasmussen. Året efter trådte Bo Boytang ud og blev erstattet af Peter Andersen.

Ved den 2. ordinære generalforsamling den 27. februar 1998 afgik vicepræsident Karl Andersen og blev erstattet af købmand Ole Pilegaard fra Rudkøbing. Ved samme lejlighed trak kasserer Lars Hansen sig og blev erstattet af Betina Rasmussen. Der blev hurtigt udarbejdet en udvalgsstruktur med aktivitetsudvalg, informations- og PR-udvalg, hvor bestyrelsen/præsidiet blev suppleret med navne som Henrik Kampp, Karsten Jørgensen og Leo Jensen.

Leo Jensen, der var informationschef på Lindøværftet, var primus motor i oprettelsen af et medlemsblad. Et produkt af en fornem kvalitet, som mange større fanklubber misundte os. Henrik Kampp var kreatør og idémand bag vores debut i 1998 på den elektroniske scene med udarbejdelsen af vores hjemmeside www.b1909.dk.

Ved den stiftende generalforsamling ultimo august 1996 startede vi med 21 medlemmer. I starten af 1998 talte foreningen 481 medlemmer. Årsagen til den hurtige fremgang var nok, at Præsidiet hurtigt fik indledt et godt samarbejde med tidligere landsholdsspiller og eksprofessionelle midtbanespiller i TSV Eintracht Braunschweig, Allan Michaelsen, som i fanklubbens start var manager for klubbens første divisionshold. Allan Michaelsen var glad for organiseret support til holdet og gav fanklubben gode tilbud og arbejdsvilkår.

B.1909 SUPPORT Postadresse: Gillestedvej 12, DK-5240 Odense NØ