Nye indlæg

Skuffende nederlag i Dalum

Skrevet af HBR
01-11-2014 18:29
B1909 tabte skuffende med 3-1 i Dalum, da et omstillingsparat hjemmehold lørdag vandt lokalopgøret i Danmarksserien.

Dalum startede kampen bedst, og sad på spillet i de første små tyve minutter, hvor dagens sortklædte gæster havde nok at se til. Derfor var det stik imod spil og chancer, da en fremragende Søren Lærche bragte B1909 i front, via et kontraangreb, hvor Nicolas Jørgensen serverede bolden i fødderne på en flyvende Lærche.

Målet gav nierne mere tro på tingene og ro på spillet, og de velkendte kombinationer begyndte at flyde. Gæsterne overtog langsomt spillet, og var dominerende halvlegen ud. Chancer var det dog småt med, både for de sortklædte og for værterne.

Dalum er giftige på deres hurtige omstillinger, hvor bolden erobres på egen halvdel og straks sendes direkte fremad. Det vidste nierne på forhånd, og blev desværre mindet om det flere gange i lørdagens opgør. Kort før pausen faldt udligningen, netop efter en omstilling. Edo blev revet omkuld i Dalums venstre forsvarside, men dommeren valgte på forunderlig vis at tildele frisparket til hjemmeholdet. Fokus var på kendelsen, alt imens Dalum sendte bold og folk fremad, og alt for let sendte udligningen ind bag en frustreret Gjørtsvang.

Billedet fortsatte efter sidebyttet, hvor B1909 var mest på bolden, mens værterne lurede på en omstilling. Modsat første omgang var nierne langt mere farlige, og særligt Lærche skabte nogle store tilbud, som med lidt større skarphed og held havde sendt de mange røde tifosis i ekstase. Desværre var marginalerne ikke på vores side, selvom mulighederne bestemt var til stede.

I stedet slog Dalum til på endnu en omstilling, igen efter en situation, hvor niernes fokus var det forkerte sted. Manglende returløb var afgørende, ligesom hjemmeholdet for let kom igennem det røde forsvar, selvom vi ikke var i undertal. Vi skal simpelthen have rettet op på koncentrationen, ellers bliver man straffet prompte mod de bedre hold i Danmarksserien.

Resten af kampen bød på massivt spilovertag til B1909, mens Dalum i fuld kontrol kunne forholde sig afventende. Desværre blev overvægten ikke vekslet til en udligning, selvom et uopfindsomt nier-mandskab faktisk fik spillet sig frem til nogle fine muligheder. I stedet kunne Dalum udnytte endnu en kontra til, at lukke kampen med scoringen til 3-1, små tyve minutter før tid.

Morten Rasmussen forsøgte sig med nogle udskiftninger, blandt andet med Rasmus Andersen på toppen i stedet for Edo. Men lige lidt hjalp det, på en dag, hvor Dalum var stærkere i felterne, hvor fodboldkampe jo altid afgøres.