Nye indlæg

Nier-nedtur i rødt oprykningsdrama

Skrevet af Præsidenten
14-06-2015 21:19
Lokalopgøret mod Dalum på Gillested Park var ventet med spænding. Over et tusinde tilskuere havde fundet vej til Den røde Arena. Med to kampe tilbage førte Dalum med 3 points og 2 mål bedre i målforskel.

For en gangs skyld havde Cheftræneren lagt en taktik efter modstanderen. Som indgang til kampen stillede vi op i en 4-4-2 formation for at matche Dalums 3-4-3 opstilling. Kampen om midtbanen var således indledt allerede ved skrivebordet. Med den stærkeste bagkæde vi kan stille: ”Junior, Kaibinger, Mariager og Baden” skulle vores defensiv agterude være i sikre hænder. Det første kvarter af kampen blev et mareridt for de rødes defensiv. Om det var den manglende rutine, eller om det var nerverne, der spillede vores unge forsvarere et puds, må stå hen i det uvisse. Handlingerne i den første halve time var meget febrilske. Fakta er, at vi 2 gange på 2 minutter, hvor hele vores offensiv er sat ind og på vej frem, som bagerste mand ved midterlinien, sender en bold direkte i fødderne på en modstander til frit løb. I det femte minut blev det 0-1. I det 7. minut blev det 0-2. Kampen var reelt afgjort og oprykningen direkte foræret til forstadsfolket. Lidt synd for det røde kollektiv for rent offensivt gik det egentlig meget godt.

Det røde pres gav gevinst efter godt et kvarters spil. Burana fightede sig ind til feltet, hvor en forsvarer erobrede bolden, men et hurtigt genpres af Jesper Luth førte til reduceringen. 1-2. Efter den halve time førte en ny slap indsats af bagerste kæde til en Dalumscoring. 1-3. Kampen igennem var B1909 i boldbesiddelse i 75% - 80% af tiden. I første halvleg fordelte afslutningerne sig med 18 til hjemmeholdet og 4 til modstanderen. Men stillingen ved pausen var 1-3, så Dalum var godt tilfreds.

Anden halvleg blev godt orkestreret af Dalum defensiven. Selvom vi også i denne halvleg formåede at skabe masser af chancer og afslutninger, så var der i de fleste tilfælde en blokering af skuddene klar. Hjemmeholdet havde mere end 30 afslutninger i kampen, men formåede kun at score et mål.

Set over hele kampen gav Dalum de godt tusinde tilskuere en opvisning i fysisk kontant, hurtigt og effektivt omstillingsspil. Ingen dikkedarer eller spillen rundt med bolden, men direkte mod mål. Ingen stoppen op eller rullen med bolden under fodsålen, men afslutning på hurtigste måde. De to holds tilgang til fodbolden blev tydeligt sat i relief. Som Casper Hansen, PR- og pressechef i Dalum, udtalte til deres hjemmeside: ”Måske har det ikke altid været lige kønt, til gengæld har det været effektivt som et tysk lokomotiv. Lokomotiv Dalum”. Yderligere citerede han på hjemmesiden et gammelt fodboldcitat: ”Et angreb vinder kampe, et forsvar vinder pokaler.”