Nye indlæg

Ned på jorden i Tuse

Skrevet af Kenneth Kongensgaard
15-08-2015 22:10
B1909 kom gevaldigt ned på jorden i sæsonens første udekamp mod oprykkerne fra Tuse. Gæsterne havde massivt overvægt i boldbesiddelse, men værterne var giftige på omstillinger, som i sidste ende sikrede dem sejren.

De røde sad tungt på størstedelen af første halvleg. Bolden blev holdt fint i egne rækker, og Tuse havde nok at gøre med, at følge med i kombinationerne. Midtvejs kom de forventede chancer også. Først Junior der brød igennem i højre side, men afslutningen strøg et godt stykke over mål, og det lignede også at den hurtige back blev revet i trøjen på kanten af feltet, men dommeren lod fløjten være tavs, og i stedet fik værterne en stor chance minuttet efter, hvor de tæt under mål dog ikke havde den nødvendige skarphed. Kort efter havde Edo, indtil da, kampens største mulighed efter et godt gennembrud i højre side af Junior, som med godt overblik fandt niernes farlige angriber, men afslutningen røg lige forbi den ene opstander.

Til trods for stor spillemæssig dominans af B1909, var det Tuse der åbnede scoringen. Et hjørnespark havnede i udkanten af feltet, hvor målmand Christian Gjørtsvang forsøgte at bokse bolden væk, men hjemmeholdets, Marcus Carlson Pedersen, nåede højest og headede bolden i det fjerneste hjørne til 1-0. Kort efter blev det endnu værre for de fremmødte røde supportere, da Tuse kom på 2-0. En lang bold fra værternes bagerste kæde snød fuldstændig B1909-defensiven, hvor Christian Gjørtsvang blev fanget på mellemhånd, og så kunne Lasse Frendrup sparke kuglen over niernes sidste skanse og i mål fra vel 25-meters afstand.

En spand kold vand i hovedet på B1909-spillerne og træner Morten Rasmussen, som kunne gå til pause med noget af en dukkert. Cheftræneren reagerede prompte i pausen ved, at benytte sig af samtlige 3 indskiftningsmuligheder. Så ind kom både Jonas Kaibinger, Jacob Rasmussen og Burana Saenkham. Kampbilledet var det samme i starten af anden halvleg, med de røde i stor boldbesiddelse, og relativt hurtigt gav det bonus. Et godt angreb afsluttede Edo på fornem vis, da han vendte rundt i Tuse-feltet og elegant sparkede bolden op i det lange hjørne til reducering 2-1. Så forventede de fleste at nierne ville komme helt tilbage i matchen, men bedst som man ventede en udligning, udbyggede hjemmeholdet føringen til 3-1! En stor personlig fejl af ellers normalt sikre Morten Dyg, gav Tuse en kæmpe chance tæt foran mål, som Lucas Kindt Jensen stensikkert omsatte til ny scoring.

Resten af kampen prøvede B1909 at lirke værternes beton-forsvar op, men manglede den sidste afgørende aflevering, det overraskende træk eller måske en mere primitiv fremgangsmåde, når nu det centrale område i Tuse-forsvaret var stort set umuligt at komme igennem langs jorden. Kendsgerningen er at værterne var tættere på yderligere scoring via omstillinger, end nierne var på reducering, som var mest nærgående efter dødbolde i slutfasen. Det store spilovertag blev ganske enkelt ikke omsat til nok store chancer, som kunne afgøre kampen til de rødes fordel.

Slutfacit blev derfor et meget skuffende 3-1-nederlag mod et yderst middelmådigt hold, som B1909 ganske enkelt skal besejre, hvis ambitionen om en topplacering skal indfries. Heldigvis er der allerede mulighed for revanche næste weekend, når Taastrup FC gæster Gillested Park!

Tuse - B1909                3 - 1     (2 - 0)
1-0 Marcus Carlson Pedersen (32.)
2-0 Lasse Frendrup (36.)