Nye indlæg

Endnu en hjemmesejr

Skrevet af HBR
23-08-2015 21:41
B1909 besejrede søndag Taastrup FC med 2-0, da de røde havde besøg af forstads-københavnerne, hjemme på Gillested Park. Jacob Mouritsen og Simon Marcussen sørgede for værternes mål.

Nierne sad tungt på spillet i første halvleg, dog uden at tilspille sig de store chancer. Bolden blev spillet godt rundt i de velkendte kombinationer, hvor særligt Nicolas Jørgensen var en nydelse. Og når gæsterne satsede med mange mand i deres giftige omstillinger, var midtbanen og forsvaret på plads, med en uhyre arbejdsom Morten Dyg i spidsen. Dyg blev i øvrigt efterfølgende kåret til dagens spiller; ganske fortjent.

De fine kombinationer gav pote efter en halv times tid, hvor Jacob Mouritsen havde sidste fod på et velspillet angreb. Fremragende gennemspillet moment, hvor bolden til sidst havnede hos Mou, som resolut sparkede bolden fladt i det lange hjørne, fra kanten af feltet. 1-0, som også var stillingen ved pausen.

Billedet fortsatte efter sidebyttet, hvor gæsterne dog kom bedre med. Taastrup er bestemt et spændende hold, og cheftræner Morten Rasmussen kaldte dem da også for den stærkeste modstander hidtil, ved det efterfølgende interview.

Modsat første halvleg, bød anden omgang på flere målchancer. Edo tegnede sig for de rødes største tilbud, men alene med gæsternes keeper, mistede den stærke angriber balancen. Kort før tid havde Taastrup en stor chance for at udligne, men nedfaldsbolden efter et hjørnespark blev heldigvis blokeret, og de røde supportere slap med skrækken.

Nierne pressede på i det sidste kvarter, og dét gav bonus. I overtiden nettede indskiftede Simon Marcussen til slutfacit 2-0, efter at have afløst Edo kort forinden. Marcussen modtog bolden omkring midten i venstre side, hvorefter han i fuld fart rykkede mod mål. På kanten af feltet sparkede han til kuglen, og bankede den op i modsatte målhjørne. Ganske enkelt en perle, af den tidligere Morud-spiller.

Efter kampen hæftede Morten Rasmussen sig netop ved, at Marcussen kan blive værdifuld, særligt i rollen som indhopper. Samtidig uddelte cheftræneren fortjente roser til Nicolas Jørgensen og Morten Dyg, ligesom han var yderst tilfreds med at spille til nul.
Jørgensen var dygtig til at variere spillet, og sætte tempo efter behov. Morten Rasmussen roste derfor offensivspilleren for, at være svær at spille imod.

Jacob Mouritsen udgik undervejs med problemer med hans fod, men han meldte sig efter kampen klar, når B1909 lørdag gæster Greve.

Se interviews med cheftræner Morten Rasmussen og assistent Rasmus Finsen på B1909's officielle facebookside, hvor der ligeledes er billeder fra kampen. Adressen er: