Nye indlæg

Unødvendigt nederlag hjemme på Fortet

Skrevet af HBR
06-09-2014 21:44
B1909 led lørdag et yderst sjældent nederlag på hjemmebane, da Slagelse alt for let sejrede med hele 1-4 i Danmarksseriekampen.

Det hele så ellers lyst og lovende ud, da Edo allerede efter 39 sekunder bragte de røde værter foran, efter glimrende forarbejde af Søren Lærche. Scoringen blev fulgt op af et massivt pres mod gæsternes mål, og indtil omkring de tyve minutter stod der B1909 på det hele. Nierne var energiske og dygtige med bolden, og angrebene rullede frem mod det vestsjællandske mål.

Men langsomt fik gæsterne ædt sig tilbage, og langsomt faldt den røde midtbane fra hinanden. Selvom hjemmeholdet stadig havde bolden mest, så kom Slagelse igen og igen i overtal centralt på banen, når de erobrede bolden og satte en farlig omstilling igang. Udligningen faldt midtvejs i halvlegen, da Patrick Vinzel fik nettet for gæsterne, i en situation hvor de røde appellerede kraftigt for offside. 1-1 holdt til pausen, men indsatsen gav grund til bekymring på den røde bænk.

Cheftræner Morten Rasmussen tog konsekvensen, og satte Nicolas Jørgensen på banen fra starten af anden halvleg. Unge Lasse Plato blev ofret, uagtet at han egentlig havde spillet en godkendt første omgang. Men noget måtte der ske. Samtidig blev Jacob Mouritsen rykket tilbage på den centrale midtbane, for at dæmme op for det sjællandske overtal.

Rokeringerne så ud til at give bonus, for nierne væltede sig nærmest i store chancer i begyndelsen af 2. halvleg. Først afsluttede Mouritsen et flot angreb med et skud på overliggeren, og kort efter sendte Søren Lærche en afslutning tæt forbi mål. Kort efter brændte en stærkt spillende Edo så chance nummer tre, da han alene med målmanden afsluttede lige i favnen på keeperen. Sort uheld og manglende skarphed var årsagen til den fortsatte stilling på 1-1.

Slagelse viste sig omvendt resolut, når chancen bød sig. Midt i halvlegen, på endnu en hurtig omstilling, omsatte Sian Kalic en løs mulighed til scoring. 1-2, og chokbølger gennem ellers uindtagelige Gillested Park!

Målet fik på forunderlig vis hjemmeholdet til at spille mere primitivt, måske foranlediget af resultatet og de mange brændte chancer. Flere og flere lange bolde blev sendt afsted mod Edo, som ofte måtte se langt efter opbakning. Den røde midtbane blev overflødiggjort, og gæsternes fysisk stærke folk trak sig sejrrigt ud af de fleste dueller. Og de gange hvor B1909 forsøgte sig med det velkendte pasningsspil, løb angrebene i sidste ende ud i ingenting, fordi bolden blev leveret videre fra rød til rød inde i feltet, i stedet for at få afsluttet mod mål.

Slagelse befandt sig som fisk i vandet, mod en til tider uinspirerende og opgivende modstander. Derfor var det helt logisk, at gæsterne mod slutningen nettede endnu to gange, igen via deres giftige omstillinger.

Samlet set kan der ikke sættes en finger på Slagelses sejr, omend den desværre blev et par mål for stor. Når flere bærende spillere ikke rammer deres vanlige niveau, og de store tilbud samtidig brændes, ja så bliver det op ad bakke. Men at vi normalt skal vinde over et mandskab som Slagelse kan der ikke herske tvivl om, hvilket desværre blot gør nederlaget endnu værre.